Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Ribolla Opoka Cru 2014

Ribolla Opoka Cru 2014

€42,95
op voorraad
Simcic maakt een classic en een selectie-lijn. De Opoka Cru zijn gemaakt van de beste en oudste wijngaarden. In bijzondere jaren gaat het beste fruit van de verschillende 'cru' in de Opoka-wijnen. Opoka staat voor de grondsoort (ponca in het Italiaans) mi
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf €75,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Simcic maakt een classic en een selectie-lijn. De Opoka Cru zijn gemaakt van de beste en oudste wijngaarden. In bijzondere jaren gaat het beste fruit van de selectie-lijn in de Opoka-wijnen. Opoka staat voor de grondsoort (ponca in het Italiaans) mineraalrijke kleibodem.

Deze Ribolla heeft zes dagen in contact met de schillen gegist op grote houten vaten. De gisting komt spontaan tot stand. Na de gisting heeft ze nog ruim een jaar op hout gerijpt. De wijn  is niet gefilterd.

Het resultaat is een wat rustieke wijn die gedronken moet worden. In de mond komt de geweldige balans tussen rijkheid en frisheid, elegantie en kracht mooist naar voren.

Bij Simcic plukken ze de druiven met de hand begin oktober. 
Spontane fermentatie in contact met de schil van druiven (maceratie) gedurende 16 dagen in betonnen vaten die op eieren lijken van 1.000 liter onder zachte pneumatische druk.

De rijping van de Ribolla gebeurt in 10 maanden in 1.000 liter betonnen vaten en 12 maanden in 500 liter eiken vaten (tono). Vervolgens een verdere rijping op fles van minimaal 2 maanden. 

Lekker bij: wit vlees, verse geitenkaas, viscarpaccio, groentegerechten (rizi bizi, pasta met basilicum), rauwe zalm, frisse salades met kruiden en fruitsalades met munt

Land van herkomst Slovenië
Gebied Goriška brda
Producent Marjan Simčič
Druif Ribolla
Kleur Wit
% 13 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L