Direct naar de content
  • Vlees
  • Hoofdgerecht
  • tot 40 min
  • Gemakkelijk

Een makkelijk en fris BBQ gerecht dat om een volle en complexe witte wijn vraagt of een smakelijke en makkelijke rode...

Voorbereiding

Bereiding

Meng de kip, knoflook wijn, en rozemarijn in een grote schaal , en laat een half uur op kamertemperatuur marineren. Bereidt in de tussentijd de houtskool grill voor. Verdeel de stukken kip over spiesjes en strooi er zout en peper over. Grill ze daarna onder voortdurend kern in ongeveer tien minuten gaar.

Meng de sla van rucola, komkommer, olijven, tijm en peperschilfers in een schal en serveer met de gegrilde kip.

Ingrediënten

Voor de kip

  • Anderhalf kilo ontbeende kippendij met vel

  • Half glas droge witte wijn

  • 2 knoflookteentjes in fijne plakjes gesneden

  • 1 eetlepel fijngehakte rozemarijn

  • Zeezout

  • Versgemalen zwarte peper

  • Olijfolie

Voor de salade:

  • 1 deel geschilde en ontpitte komkommer)

  • 1/3 deel fijngehakte rucola

  • 1/3 fijngehakte en ontpitte kalamata olijven

  • 1 theelepel fijngehakte verse tijm

  • ¼ theelepel verschilferde gedroogde pepers

  • Rood
  • 2016
  • 12,0% vol.
  • Bio
€ 11,00
per fles

Producent:
Le Fraghe
Druiven:
Corvina, Rondinella

Deel en vertel anderen

Veilig online betalen

U heeft momenteel geen producten in uw winkelwagen. Kijk gerust verder op de site.

Wanneer u een wijn heeft gevonden die u zou willen hebben, dan geeft u een aantal aan en klikt u op de knop: Voeg toe. Uw selectie verschijnt dan in uw winkelwagen.