Direct naar de content
  • Pasta
  • Voorgerecht
  • tot 20 min
  • Gemakkelijk

Eenvoudige pasta voor in de zomer met verse tomaat en basilicum. In plaats van ricotta kunt u ook mozarella gebruiken. De saus kan natuurlijk naar eigen inzicht uitgebreid worden bijvoorbeld met zwarte olijven.

Voorbereiding

Zet een ruime pan gezouten water op het vuur en breng het aan de kook. Terwijl de pan opzet zet u alvast de overige ingrediënten klaar.

Bereiding

Kook de pasta in de ruime pan gezouten water. Terwijl de pasta op staat snijdt u de tomaat in reepjes. Doe de reepjes in een schaal en maak aan met de helft van de olie, wat zout en de in reepjes gesneden blaadjes basilicum.

Wanneer de pasta al dente is, afgieten en heet in de schaal met de aangemaakte reepjes tomaat doen. Vermeng pasta en saus goed met elkaar en verdeel over de borden.

Verdeel ricotta in klontjes en overgebleven olie over de borden, een draai verse witte peper erover en serveer.

Farfalle al pomodoro

Ingrediënten

  • 100 gram fijngehakte ontvelde tomaat
  • 70 gram korte pasta (farfalle)
  • 10 gram ricotta 
  • bosje basilicum
  • 2 lepels olio extravergine d'oliva
  • zout
  • witte peper in korrels
  • Rood
  • 2016
  • 13,5% vol.
€ 9,95
per fles

Producent:
Col del Mondo
Druif:
Montepulciano

  • Rood
  • 2017
  • 13,0% vol.
  • Bio
€ 9,95
per fles

Producent:
Tre Monti
Druif:
Sangiovese

Tijdelijk niet op voorraad
  • Rood
  • 2016
  • 14,0% vol.
€ 11,50
per fles

Producent:
Podere Le Berne
Druif:
Sangiovese

Deel en vertel anderen

Veilig online betalen

U heeft momenteel geen producten in uw winkelwagen. Kijk gerust verder op de site.

Wanneer u een wijn heeft gevonden die u zou willen hebben, dan geeft u een aantal aan en klikt u op de knop: Voeg toe. Uw selectie verschijnt dan in uw winkelwagen.