Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Vento IGT Campania Greco 2017

Vento IGT Campania Greco 2017

€16,50
niet op voorraad
Van zo’n goede producent is het fantastisch om te proeven hoeveel meer de wijn geeft na een paar jaar flesrijping. Want dan breken de typische aroma’s van honing, amandel, abrikoos door het schild van mineraliteit en zuren heen dat een jonge Greco vaak wa
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf €75,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

De Greco di Tufo is een bitch: kleine trosjes met de druiven dicht op elkaar. Een beetje schimmel en je bent gezien. Er zijn jaren dat er Greco is. Want hoewel Greco van oudsher een druif is die snel oxideert slagen de beste producenten erin wijn te maken die haast onaantastbaar is. Zoals bijvoorbeeld Pietracupa en nu dus ook Capolino Perlingieri. En van zo’n goede producent is het fantastisch om te proeven hoeveel meer de wijn geeft na een paar jaar flesrijping. Want dan breken de typische aroma’s van honing, amandel, abrikoos door het schild van mineraliteit en zuren heen dat een jonge Greco vaak wat onbenaderbaar maakt.

Uiteraard hand geplukte druiven waarna er een zachte persing is met kort huidcontact. Gecontroleerde temperatuur en fermentatie met geselecteerde gisten. Geen malolactische gisting.
De rijping gaat 8 maanden in roestvrij staal en 3 maanden batonnering. Na de rijping rijpt de wijn minimaal nog 12 maanden op de fles.

Land van herkomst Italië
Gebied Campanië
Producent Cantina Capolino Perlingieri
Druif Greco
Kleur Wit
% 13 % vol.
Hout gehad Nee
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L