Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Preta IGT Campania Falanghina 2019

Preta IGT Campania Falanghina 2019

€13,95
op voorraad
De grote charme van de Falanghina ligt in haar onweerstaanbare combinatie van zoet wit fruit met ziltige frisheid. De neus is ingetogen met wit fruit als appel, meloen en wat kruidigheid, in de smaak sappig, mineraal en zo oh zo zuiver!
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf €75,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Falanghina is misschien wel de vrolijkste witte druif uit Campania: intens (wit) fruit, prettige zoet-zuur balans maar soms wordt ze te wuft, zo'n snoepjeswijn. Zo niet deze Preta. De neus is aangenaam, maar juist in de smaak onderscheidt ze zich ten volle: fris, sappig, mineraal en zo oh zo zuiver...

Falanghina is de belangrijkste witte druiven variëteit in Sannio en in het algemeen Campania. In de ogen van Alexia geen franje: schoon, recht, gewoon roestvrij staal en minimale tussenkomst in kelder. De wijngaarden kunnen een royale oogst geven maar een vereiste is bodems met waterbeschikbaarheid. Om deze redenen verbouwt Capolino Perlingieri de Falanghina op een lager gelegen stuk land met vulkanische zand- en kalkrijke bodems. De naam "Preta" - dialectnaam voor steen - roept de bodem op die kenmerkend is voor de wijngaarden waar de druiven worden verbouwd.

Lekker bij visgerechten of gewoon als aperitief. 

Land van herkomst Italië
Gebied Campanië
Producent Cantina Capolino Perlingieri
Druif Falanghiana
Kleur Wit
% 13,5 % vol.
Hout gehad Nee
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L