Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pinot Grigio IGP 2022

Pinot Grigio IGP 2022

€19,80
op voorraad
Intense kleur met wat kopertonen als gevolg van de korte schilgisting. Bloemen en wit fruit in de neus, in de mond vol en zacht met voldoende frisheid.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

De Pinot Gris druiven in Goriška brda komen uit Bourgondië. De wijngaarden lopen zowel door Italië als door Slovenië. Aan de Italiaanse kant, waar het ook een wijdverbreide wijn is, wordt de druif Pinot Grigio genoemd. Hoe we het ook noemen, het is een elegante wijn met een volle body. Onze Pinot Grigio heeft een goudgele kleur met een uitgesproken koperen reflectie. De kleur zelf geeft al een manier van verwerken aan die de intensiteit en complexiteit van de geur benadrukt (waarin we aangename bloemengeuren waarnemen, die na verloop van tijd fruitige en licht kruidige tonen krijgen), elegantie (waar een zacht, rijp en fruitig begin in de mond overlapt uiteindelijk abrikozen en meloenen), met uitgebalanceerde zuren. Een wijn met zo'n uitzonderlijke structuur is heel charmant.

Door zijn complexiteit kan Pinot Grigio worden aanbevolen voor een breed scala aan gerechten, van koude hapjes (te combineren met gemarineerde zalm, tonijn of zeebaars, koude octopus en gemarineerde groenten) tot lente-zomer pasta (met tomatensaus of basilicum saus), risotto en couscous. Het gaat ook goed samen met lichte vissoep, mosselen, krab, vis, octopus, alle gevogelte en kaas (jonge koe melkse kaas, verse geitenkaas). Het past ook goed bij de niet al te pittige Aziatische, Thaise en moderne Japanse keuken.

Land van herkomst Slovenië
Gebied Goriška brda
Producent Marjan Simčič
Druif Pinot Grigio
Kleur Wit
% 14 % vol.
Hout gehad Nee
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L