Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Monvigliero Barolo DOCG Burlotto 2017

Monvigliero Barolo DOCG Burlotto 2017

€120,00
niet op voorraad
Wij verwachten nieuwe jaargangen in juni
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf €75,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

De meest noordelijke wijngaard van het Barolo-gebied, niet ver van de Tanaro-rivier, die een aanzienlijke invloed heeft op het microklimaat van deze belangrijke Verduno-wijngaard. De grond bestaat uit gefossiliseerde mergel van Sant'Agata, laminaat of uitgebalanceerde agglomeraten van slib, klei en zand die als platen van enkele millimeters dik over elkaar zijn gelaagd en actieve kalksteen. 

De wijngaard in Monvigliero ligt in het centrale amfitheater van de heuvel en bestaat uit drie blokken met een totale oppervlakte van 2,02 hectare die op vijf verschillende tijdstippen zijn aangeplant (in 1958, 1987, 1992 en 2015). De planten zijn afkomstig van een selectie van Burlotto's eigen wijngaarden, evenals geselecteerde klonen, geënt op onderstam Riparia, 420A en Kober 5BB. De ligging is volledig zuidelijk met een maximale hoogte van 300 meter.

De oogst gebeurt met de hand om de kwaliteit van de druiven te behouden en om, indien nodig, een selectie van de druiven door te voeren. De trossen worden ontsteeld en de most wordt door de zwaartekracht naar open Franse eikenhouten vaten gebracht waar de alcoholische gisting plaatsvindt. Tijdens de maceratie wordt dagelijks delicaat over gepompt en ponsen uitgevoerd. Temperatuurregeling wordt gebruikt om te hoge temperaturen te voorkomen.

Malolactische gisting vindt plaats in grote Franse eikenhouten vaten, gevolgd door rijping gedurende een periode van 20 tot 33 maanden, afhankelijk van het oogstjaar. Na het bottelen, normaal gesproken uitgevoerd in de zomer zonder klaring of filtering, rust de wijn minstens 9 maanden in de kelder voordat hij op de markt wordt gebracht.

Lekker bij: uitgebreide vlees- en wildgerechten, op truffel gebaseerde gerechten, oude kazen

Land van herkomst Italië
Gebied Piëmonte
Producent Comm. G.B. Burlotto
Druif Nebbiolo
Kleur Rood
% 14,5 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch
Inhoud 0,75L