Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Langhe Freisa DOC 2018

Langhe Freisa DOC 2018

€17,75
op voorraad
Hoewel voor mij Piemonte vooral Nebbiolo is legt Burlotto er zich op toe alle traditionele druiven in ere te houden. Freisa is er zo een. De 2018 deelt met zijn jaargenoten een enorme doordrinkbaarheid, en daarom nu voor het eerst ook Freisa.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf €75,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Drinkt dit wel bij winterse, lees: stevig gerechten die wel wat tannine kunnen gebruiken om de mond schoon te houden.

Burlotto is eigenaar van een enkel stuk grond dat in Freisa wordt verbouwd en bevind zich in de gemeente Roddi. De kalkrijke bodem, met evenwichtige aanwezigheid van klei, slib en zand is geologisch toe te schrijven aan de Marls van Sant'Agata gelamineerde fossielen. De hoogte is 270 meter en ligt volledig naar het zuiden.

Malolactische gisting in roestvrijstalen tanks en rijping in grote Franse eikenhouten vaten. Het bottelen vindt meestal plaats in de periode tussen eind augustus en begin september van het jaar volgend op de oogst.

Wat schrijft Burlotto over zijn wijn: "In het refrein van het rood van Langa is haar meest baritonstem, meer diep. Nors, praatgrage metgezel aan tafel, de fles Freisa magnetiseert de aandacht, zo vurig ademen, donker daar materie, krachtig de smaak. Beperk je om haar naast de meer gerechten te presenteren intense en gepassioneerde gesprekken."

Lekker bij: winterse gerechten zoals Spezzatino di manzo (runderstofpot) of stoofschotels met hert, hazenpeper.

Land van herkomst Italië
Gebied Piëmonte
Producent Comm. G.B. Burlotto
Druif Freisa
Kleur Rood
% 13,5 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch
Inhoud 0,75L