Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Gran Lareyn Lagrein Riserva 2015

Gran Lareyn Lagrein Riserva 2015

€29,95
op voorraad
In heel goede jaren selecteert Loacker een deel van de oogst om een Lagrein Riserva te maken. Ze is als de gewone Lagrein alleen dan twee keer x twee keer zo intens, zo complex, zo lang.. zo veel fruit
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf €75,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

In heel goede jaren selecteert Loacker een deel van de oogst om een Lagrein Riserva te maken. Ze is als de gewone Lagrein alleen dan twee keer: twee keer zo intens, zo complex, zo lang.. zo veel fruit. Dat kan te veel worden zou je zeggen? Nou nee, meer, meer!

De Gran Lareyn Riserva intense rode granaatkleur, met een aangename geur van viooltjes en bramen, en met een lichte geurnoot. De smaak is vol en fluwelig, de zuurgraad toont een prachtig terroir, met een bittere toon. De afdronk is glad en vrij lang.

Loacker stopt 50% van zijn druiven in een nieuw Barrique vat van 225 liter voor 12 maanden. En 50% van de druiven gaat in gebruikt Barrique vat van 225 liter voor 12 maanden. Daarna rijpt de wijn nog eens 12 maanden op de fles. 

Weetje over Lareyn: "In de kraal Formigar, waar prins Tocol ooit feesten vierde, waar de wijn de harten van zijn gasten verwarmde, speelde de harpiste Lareyn liederen van de bergen en van de duistere mythen uit vroeger tijden, die behoren tot het rijk van de zilveren bergen , naar de tafels van helden van Ey de Nét, Men de Fiér en Dolasilla. (Uittreksel uit het boek van Hubert Mumelter “Wijn uit Rätien”)."

Lekker bij: wild, gebraad, donker vlees of harde kaas.

Land van herkomst Italië
Gebied Trentino Alto Adige
Producent Loacker Schwarhof
Druif Lagrein
Kleur Rood
% 14 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L