Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Frusinate Bianco PetNat IGP Cupella 2021

Frusinate Bianco PetNat IGP Cupella 2021

€17,50
op voorraad
Deze 'metodo ancestrale' wordt gemaakt van vroeg geoogste passerina druiven. Fijne mousse, levendigheid en beendroge afdronk maken dit een echte doordrinker.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Metodo ancestrale is misschien wel de oudste manier om mousserende wijn te maken. De wijn  gaat in de fles met nog wat restsuiker en gist dan in de fles verder. Omdat de fles al dicht is ontsnapt het koolzuur niet, dus dit lost onder druk op in de fles en vormt de fijne mousse als de druk wegvalt. Vanwege het geringe suikergehalte waarmee de Cupella gebotteld wordt, valt de druk mee. De suiker vergist allemaal en daarom is de wijn beendroog. De wijn kan wat troebel zij  of een bodempje hebben, want de fles wordt niet gedegorgeerd.

De druiven worden vroeg geoogst en hebben dus nog niet zo veel suiker en rijpe fruittonen, maar juist nog wel veel zuur (en laag potentieel alcohol). Zonder bubbel bijna niet te drinken maar door de fijne mousse heerlijk verkwikkend. Een must voor de liefhebbers van het genre, en een aanrader voor iedereen die dit soort wijn niet kent.

Land van herkomst Italië
Gebied Lazio
Producent La Visciola
Druif Passerina
Kleur Wit
% 12 % vol.
Hout gehad Nee
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L