-
Gratis verzending vanaf €75,00.
-
Elke wijn per fles te bestellen.
-
Telefoon: +31-(0)6-47888757
-
Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Metodo ancestrale is misschien wel de oudste manier om mousserende wijn te maken. De wijn gaat in de fles met nog wat restsuiker en gist dan in de fles verder. Omdat de fles al dicht is ontsnapt het koolzuur niet, dus dit lost onder druk op in de fles en vormt de fijne mousse als de druk wegvalt. Vanwege het geringe suikergehalte waarmee de Cupella gebotteld wordt, valt de druk mee. De suiker vergist allemaal en daarom is de wijn beendroog. De wijn kan wat troebel zij of een bodempje hebben, want de fles wordt niet gedegorgeerd.
De druiven worden vroeg geoogst en hebben dus nog niet zo veel suiker en rijpe fruittonen, maar juist nog wel veel zuur (en laag potentieel alcohol). Zonder bubbel bijna niet te drinken maar door de fijne mousse heerlijk verkwikkend. Een must voor de liefhebbers van het genre, en een aanrader voor iedereen die dit soort wijn niet kent.
Land van herkomst | Italië |
Gebied | Lazio |
Producent | La Visciola |
Druif | Passerina |
Kleur | Wit |
% | 12 % vol. |
Hout gehad | Nee |
Biologisch | Ja |
Inhoud | 0,75L |