Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Etna Rosso Moganazzi DOC 2016

Etna Rosso Moganazzi DOC 2016

€33,50
op voorraad
Moganazzi ligt in het verlengde van de Feudo di Mezzo-cru. Bodemgesteldheid en hoogte zijn vergelijkbaar. Zo ook het karakter van de wijn: volop kers in geur en smaak, stevig maar fluwelig in de mond.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf € 95,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Etna Rosso "Moganazzi - Volta Sciara", een heerlijke wijn met een rijke smaak en genereus aroma, waarvan de stijl lijkt op de Bourgogne. De wijn wordt gemaakt van de druiven van Nerello Mascalese en Nerello Cappuccio, geteeld op een klein gebied van 0,7 hectare gelegen op de noordelijke helling van de vulkaan Etna, op een hoogte van 650 meter boven zeeniveau. Wijnstokken van beide variëteiten werden hier in 1950 geplant op vulkanische bodems met een mengsel van zwart puimsteen en vulkanische as. De wijngaard wordt op biologische wijze verbouwd. De oogst wordt handmatig verzameld in de eerste tien dagen van oktober. Maceratie op de huid en fermentatie met natuurlijke gist duren ongeveer 10 dagen. Vervolgens wordt de wijn in eikenhouten vaten geplaatst (20% - nieuw), waar de appel-melkgisting plaatsvindt en 18 maanden rijpt. Voor het bottelen wordt Etna Rosso "Moganazzi - Volta Shara" niet gefilterd, dus na verloop van tijd kan er een natuurlijk sediment op de bodem van de fles verschijnen.

De wij is robijnrood van kleur. In de neus heeft het aroma's van rode bessen. Na wat draaien in het glas komen de details van rode bes, framboos, geraniumbloemen, as, mineralen en rotsen binnen.

In de mond is het in perfecte balans tussen vorm en substantie, het heeft een groot vermogen om de mond schoon te maken. Uitstekende rijpe tannines en daarom niet bitter en wat mineraliteit.

Een Etna-wijn in zijn opperste voorbeeld van extreme elegantie.

Lekker bij: voorgerechten op basis van hartige sauzen, rood vlees of wild en halfbelegen kazen

Land van herkomst Italië
Gebied Sicilië
Producent Le Vigne di Eli
Druif Nerello Mascalese
Kleur Rood
% 14 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L