Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Erbaluce di Caluso 13 Mesi DOCG 2018

Erbaluce di Caluso 13 Mesi DOCG 2018

€19,95 €17,50
op voorraad
Favaro stopt de beste druiven in de 13 Mesi. Deze wijn heeft een korte rijping op hout en gaat na de volgende oogst (na 13 maanden dus) op fles. Het hout is goed geïntegreerd en geeft de wijn eigenlijk alleen iets meer dikte.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf €75,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

De beste druiven gaan in de 13 mesi. Deze wijn heeft een korte rijping op hout en gaat na de volgende oogst (na 13 maanden dus) op fles. Het hout is goed geïntegreerd en geeft de wijn eigenlijk alleen iets meer dikte. Begint op dronk te komen, maar gaat nog vele jaren mee.

De "13 Months" Erbaluce di Caluso DOCG geproduceerd door Benito Favaro is een Erbaluce van het hoogste niveau, een fijne interpretatie van een vaak onderschatte lokale druif. Het is de verdienste van de familie Favaro om het oneindige potentieel te onderstrepen van een inheemse witte wijnstok, geboren in een regio, Piemonte, die traditioneel krachtige, rode wijnen biedt. De oorsprong van deze druif, wiens naam is afgeleid van Alba Lux, is onzeker en verward, wat heeft geleid tot de geboorte van tal van populaire legendes. Camillo Favaro heeft het potentieel begrepen en maakt wijnen van grote kwaliteit en diepte. De Cavana-wijngaard, met zijn bodem van kiezels en klei, herbergt de wortels van deze druif die, met volledig respect voor de traditie, in de pergola van Canavese wordt verbouwd.

De keuze om te focussen op een inheemse wijnstok in een tijdperk waarin de grote internationale druiven de regels van het spel dicteerden, was een geweldige gok. Om deze reden wordt niets aan het toeval overgelaten, van de wijngaard tot de kelder. De vinificatie is zeer zorgvuldig. De most macereert op de schillen en rust aanvankelijk in grote stalen tanks. Daarna rijpt de wijn ongeveer 10 maanden op barriques. De "13 Months" Erbaluce di Caluso is een complexe en verfijnde witte wijn, gekenmerkt door een aromatisch boeket waar de tonen van mandarijn ovegaan in die van vanille en acaciahoning. De slok, schoon en verfrissend, maakt het een wijn om tijdens de maaltijd te serveren.

Lekker bij: hoofdgerechten op basis van vis, pasta op basis van vis of rijstgerechten

Land van herkomst Italië
Gebied Piëmonte
Producent Favaro Benito
Druif Erbaluce
Kleur Wit
% 13 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L