Direct naar de content

De Prosecco druif is perfect voor mousserende wijnen doordat haar structuur licht is, weinig suikers bevat en een hoge aciditeit heeft.

Aroma‘s in Prosecco druiven

delicaat, groene appel en bloesem

Prosecco

Er zijn twee theorieën over de herkomst van de Prosecco druif. De ene theorie zegt dat de Prosecco druif afkomstig is uit de gemeente Prosecco dat in het wijngebied Friuli-Venezia Giulia ligt. De tweede theorie zegt dat de druif afkomstig is uit de provincie Padua.

Welke van de theorie juist is, laten we in het midden. Wat we wel weten is dat de druif sinds de 19e eeuw volop aanwezig is in het wijngebied Veneto.

De Prosecco druif is perfect voor mousserende wijnen doordat haar structuur licht is, weinig suikers bevat en een hoge aciditeit heeft.

De Prosecco is een laatrijpe druif. Eind oktober is ze volledig gerijpt en klaar om geoogst te worden.

Inmiddels is de druif voorheen bekend als Prosecco omgedoopt tot Glera. Prosecco is nu de aanduiding van een wijn met bepaalde kenmerken uit een gebied en wordt gemaakt van tenminste 85% Glera...

Deel en vertel anderen

Veilig online betalen

U heeft momenteel geen producten in uw winkelwagen. Kijk gerust verder op de site.

Wanneer u een wijn heeft gevonden die u zou willen hebben, dan geeft u een aantal aan en klikt u op de knop: Voeg toe. Uw selectie verschijnt dan in uw winkelwagen.