Direct naar de content

Deze blauwe druif komt voornamelijk voor in Zuid-Italie. In de droge en dorre wijngaarden komt ze het beste tot haar recht. De druif kenmerkt zich door haar hoge tannine gehalte en volle smaak.

De druif wordt vaak wat zachter gemaakt door middel van een korte houtrijping.

Aroma‘s in Gaglioppo druiven

Kersen en pruimen

Gaglioppo

Zoals u hoogstwaarschijnlijk weet, zijn er in Italië in totaal twintig wijngebieden. Het ene wijngebied is een stuk bekender dan een ander gebied. Calabrië is zo’n wijngebied waarvan weinig mensen gehoord hebben , laat staan van de druivenrassen die het gebied heeft. De Gaglioppo druif is een druif die iedere kenner eigenlijk moet kennen.

Qua wijnen loopt Calabrië achter op de andere wijngebieden, wat niet heel vreemd is, want er is nog geen focus op wijnbouw. Calabrië heeft slechts 15.000 hectare aan wijngaarden. Er zijn drie druiven waar het gebied oprecht trots op kan zijn. De Magliocco, de Mantonico Blanco en de Gaglioppo druif.

De Gaglioppo druif komt uit Griekenland, of tenminste, dat zeggen de kenners. De Gaglioppo is een zachte en besachtige druif en heeft een dikke schil. Dankzij deze dikke schil is zij goed bestand tegen de hitte die Calabrië soms heeft.

De druif heeft in vergelijking met andere druiven redelijk wat zorg nodig om uiteindelijke goede kwaliteit te leveren. De Gaglioppo druif heeft snel een te hoge suikerwaarde en haar tanninegehalte is vaak laag. Deze combinatie van een te hoog suikergehalte en een te laag tanninegehalte maakt de wijn snel overrijp en dus niet lekker. Indien de druif goed wordt behandeld, is haar kwaliteit uitstekend. 

Deel en vertel anderen

Veilig online betalen

U heeft momenteel geen producten in uw winkelwagen. Kijk gerust verder op de site.

Wanneer u een wijn heeft gevonden die u zou willen hebben, dan geeft u een aantal aan en klikt u op de knop: Voeg toe. Uw selectie verschijnt dan in uw winkelwagen.