Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Castelletto Barolo DOCG Burlotto 2018

Castelletto Barolo DOCG Burlotto 2018

€120,00
niet op voorraad
Wij verwachten nieuwe jaargangen in juni 2022
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf €75,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

De heuvel van Castelletto ligt op de heuvelrug van de gemeente Monforte die uitkijkt op Serralunga d'Alba, in het meest zuidoostelijke deel van het Barolo-gebied. Het deelt de geologie van de Lequio-formatie met de stad Serralunga, die aanleiding geeft tot bodems die bestaan ​​uit kleiachtige mergel die rijk is aan kalksteen en mineralen die worden afgewisseld met iets meer zanderige gebieden.

De oogst gebeurt met de hand om de kwaliteit van de druiven te behouden en om, indien nodig, een selectie van de druiven door te voeren. De trossen worden ontsteeld en de most wordt door de zwaartekracht naar open Franse eikenhouten vaten gebracht waar de alcoholische gisting plaatsvindt. Tijdens de maceratie wordt dagelijks delicaat over gepompt en ponsen uitgevoerd. Temperatuurregeling wordt gebruikt om te hoge temperaturen te voorkomen.

Malolactische gisting vindt plaats in grote Franse eikenhouten vaten, gevolgd door rijping gedurende een periode van 20 tot 33 maanden, afhankelijk van het oogstjaar. Na het bottelen, normaal gesproken uitgevoerd in de zomer zonder klaring of filtering, rust de wijn minstens 9 maanden in de kelder voordat hij op de markt wordt gebracht. 2018 is de eerste jaargang van Burlotto voor deze wijn!

Lekker bij: uitgebreide vlees- en wildgerechten, op truffel gebaseerde gerechten, oude kazen

Land van herkomst Italië
Gebied Piëmonte
Producent Comm. G.B. Burlotto
Druif Nebbiolo
Kleur Rood
% 14,5 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch
Inhoud 0,75L