Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Carema DOC 2017

Carema DOC 2017

€23,50
op voorraad
Carema-wijn is gemaakt van 100% Nebbiolo-druiven, de Carema heeft een minimale rijpingsperiode van 2 jaar, waarvan 12 maanden in grote eiken- of kastanjehouten vaten.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf €75,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

De Cantine Produttori del Nebbiolo di Carema is een producent van topkwaliteit Nebbiolo op de grens van Piemonte en Valle d’Aosta. De Cantine is in 1960 ontstaan en heeft nu
(in 2021) 84 leden met een gemiddelde leeftijd van zestig plus die gezamenlijk 14,5 ha wijngaard bezitten en beheren. De wijngaarden liggen op kleine terrassen die in een halve arena boven Carema als geiten tegen de bergwand aankleven. Eigenlijk is het hier te koud, maar door de zuidelijke expositie, de grote bladerdaken van de pergola en de warmte absorptie door de grond rijpen de druiven uiteindelijk toch.

De Carema DOC ontstond in 1967 en staat alleen Nebbiolo toe, die na de oogst minstens vier jaar moeten rijpen waarvan minstens twee op hout. Die eerste twee jaar doen alle wijnen op grote houten vaten die geen ‘smaak’ afgeven. De Selezione rijpt daarna nog wel op barriques. De wijnen lijken met hun lichte, tawny kleur, hun verfijnde aroma’s van rozen, tabak en klein rood fruit heel delicaat. Het tegendeel is waar: deze wijnen hebben met hun zuren en hoeveelheid tannine hoewel ragfijn heel veel rijpingspotentieel.  Tien jaar in een goede kleder doet ze aan diepte winnen, net als een uurtje karaf voor het drinken.

Carema brengt een heel bijzondere Nebbiolo voort. Helaas is er maar heel weinig van. Per jaar niet meer dan 40 a 60 duizend flessen. Er is meer DRC beschikbaar, just saying!

Noties: een rode, droge, stille, niet aromatische wijn van gemiddelde leeftijd. Met een intens aroma, medium body. Robijnrood, medium persistentie met granaatrode highlights. Pittig tonen van kaneelnootmuskaat en fruit in alcohol. Zachte smaak, goede tannines, zuurgraad aangevuld met zoete tonen afkomstig van veroudering in hout. Intense afdronk met kruidig noten in de afdronk.

Maceratie ongeveer 12 dagen. 2 jaar rijping waarvan 12 maanden in grote eiken vaten.

Lekker met, ravioli, risotto en polenta concia (polenta met kaas), gehaktrolletjes, fazant, gegrild vlees en half rijpe kazen.

 

Land van herkomst Italië
Gebied Piëmonte
Producent Cantine Produttori del Nebbiolo di Carema
Druif Nebbiolo
Kleur Rood
% 12,5 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Nee
Inhoud 0,75L