Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Cannubi Barolo DOCG Burlotto 2017

Cannubi Barolo DOCG Burlotto 2017

€117,00
niet op voorraad
Wij verwachten nieuwe jaargangen in juni.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf €75,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Stijfheid en warmte, kracht en klasse zijn de vier thema's van een geweldige Cannubi. Eeuwenlang een legendarische wijngaard en altijd consequent: het "witte vuur" van het zand distilleert een elegantie die geen mode kent. Een wijnmaker doet geen “metingen” bij Cannubi; hij wordt er aan gemeten. Als er harmonie is, kan hier elk jaar een meesterwerk worden geboren.

De heuvel van Cannubi ligt in de gemeente Barolo en is echt in het centrum van het Barolo-gebied. De bodem bestaat uit Mergels van Sant'Agata, hier erkend als zandgronden vanwege de aanzienlijke aanwezigheid van dit korrelige materiaal. Op diepte wisselen zandige bodemlagen af ​​met meer kleiige mergellagen.

De wijngaard in Cannubi ligt in het gebied genaamd Cannubi Valletta, met een overwegend oostelijke ligging en een maximale hoogte van 280 meter. De wijngaard beslaat 0,7 hectare en werd in 1988 herplant met een massale selectie van Nebbiolo geënt op Kober5BB-onderstam.

De oogst gebeurt met de hand om de kwaliteit van de druiven te behouden en om, indien nodig, een selectie van de druiven door te voeren. De trossen worden ontsteeld en de most wordt door de zwaartekracht naar open Franse eikenhouten vaten gebracht waar de alcoholische gisting plaatsvindt. Tijdens de maceratie wordt dagelijks delicaat over gepompt en ponsen uitgevoerd. Temperatuurregeling wordt gebruikt om te hoge temperaturen te voorkomen.

Malolactische gisting vindt plaats in grote Franse eikenhouten vaten, gevolgd door rijping gedurende een periode van 20 tot 33 maanden, afhankelijk van het oogstjaar. Na het bottelen, normaal gesproken uitgevoerd in de zomer zonder klaring of filtering, rust de wijn minstens 9 maanden in de kelder voordat hij op de markt wordt gebracht.

Lekker bij: uitgebreide vlees- en wildgerechten, op truffel gebaseerde gerechten, oude kazen

Land van herkomst Italië
Gebied Piëmonte
Producent Comm. G.B. Burlotto
Druif Nebbiolo
Kleur Rood
% 14,5 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch
Inhoud 0,75L