Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Barolo DOCG Burlotto 2017

Barolo DOCG Burlotto 2017

€79,00
niet op voorraad
Uitverkocht!
Wij verwachten nieuwe jaargangen volgend jaar in juni
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf €75,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Ornament is een misdaad”, aldus Adolf Loos. En dat wat er vanaf blijft, met behoud van proportie, harmonie en herkenbaarheid, mag met recht “klassiek” genoemd worden. Deze Barolo is een klassieker. Sober, rigoureus, dynamisch, met identiteit, het dompelt je onder in de uitstraling van zijn land met een geheime overtuigingskracht.

Verduno is de meest noordelijke gemeente van het Barolo-gebied met bodems die zijn gevormd tussen het Tortonian en het Messinian geologische tijdperk. Op korte afstanden in de wijngaarden vindt u land dat toegeschreven kan worden aan verschillende geologische formaties, zelfs als de meest voorkomende de gelamineerde fossiele mergel van Sant'Agata (Monvigliero) en de Cassano Spinola-formatie (Neirane, Boscatto en een deel van Rocche Olmo) zijn. Het zijn kalkrijke bodems met een uitgebalanceerde aanwezigheid van klei, zand en slib die zorgen voor een goede waterretentie.

Barolo DOCG komt voort uit de traditie van het assembleren van meerdere wijngaarden. Breri beslaat 0,77 hectare, met een zuidelijke ligging en een maximale hoogte van 240 meter, Neirane heeft een oppervlakte van één hectare, een westelijke ligging en een hoogte van 370 meter. Op dezelfde hoogte, maar met een oostelijke ligging, vindt u 1,25 hectare in Rocche Olmo en 1,13 hectare in Boscatto.

De oogst gebeurt met de hand om de kwaliteit van de druiven te behouden en om, indien nodig, een selectie van de druiven door te voeren. De trossen worden ontsteeld en de most wordt door de zwaartekracht naar open Franse eikenhouten vaten gebracht waar de alcoholische gisting plaatsvindt. Tijdens de maceratie wordt dagelijks delicaat over gepompt en ponsen uitgevoerd. Temperatuurregeling wordt gebruikt om te hoge temperaturen te voorkomen.

Malolactische gisting vindt plaats in grote Franse eikenhouten vaten, gevolgd door rijping gedurende een periode van 20 tot 33 maanden, afhankelijk van het oogstjaar. Na het bottelen, normaal gesproken uitgevoerd in de zomer zonder klaring of filtering, rust de wijn minstens 9 maanden in de kelder voordat hij op de markt wordt gebracht.

Lekker bij: uitgebreide vlees- en wildgerechten, op truffel gebaseerde gerechten, oude kazen

Land van herkomst Italië
Gebied Piëmonte
Producent Comm. G.B. Burlotto
Druif Nebbiolo
Kleur Rood
% 14,5 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch
Inhoud 0,75L