Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Aglianico del Taburno Bue Apis DOC 2003

Aglianico del Taburno Bue Apis DOC 2003

€65,00
op voorraad
De Aglianico-druiven voor deze wijn komen van eeuwenoude stokken die verspreid over de Monte Taburno groeien en is alleen daarom al een monument. Eten en drinken tegelijk dus u hoeft er alleen maar een beetje aandacht bij te hebben.
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf €75,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Bue Apis wordt uitsluitend geproduceerd met Aglianico del Taburno-druiven van een honderdjarige wijngaard in de wijk Pantanella, op ongeveer 1000 meter van de wijnmakerij Taburno.

De Aglianico-druiven voor deze wijn komen van eeuwenoude stokken. Deze stokken hebben de druivenluisplaag overleefd, het zijn prephylloxera planten. Verder is de groeiwijze opmerkelijk: ze staan niet aan een lijn of een paaltje. De ranken hangen over olijfbomen heen die in een vierkant om de stok staan. Inmiddels zijn de druif en de olijf met elkaar vergroeid. Deze wijnstokken lijken nog het meest op een reuzeoctopus.

De opbrengst is laag en de wijn die ervan gemaakt wordt zeer geconcentreerd.

De handmatige oogstperiode is de eerste tien dagen van november. 
Na ontstelen en persen, worden gebeurt de fermentatie met een maceratie van 40 dagen. De verfijning voor de wijn op de fleas gaat is 18 maanden in nieuwe eiken- en kastanjebarriques.
De kleur is paarsrood. De geur doet denken aan bramen en zwarte bessen. De smaak is vol en evenwichtig met gesmolten tannines en een lange afdronk van geroosterde koffie, tabak en kruiden.

Lekker bij: gegrild rood vlees en oude kazen

Land van herkomst Italië
Gebied Campanië
Producent Cantina del Taburno
Druif Aglianico
Kleur Rood
% 13,5 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch Ja
Inhoud 0,75L