Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Acclivi Barolo DOCG Butlotto 2017

Acclivi Barolo DOCG Butlotto 2017

€95,00
niet op voorraad
Wij verwachten nieuwe jaargangen in juni
Eck en Maurick.
  • Gratis verzending vanaf €75,00.
  • Elke wijn per fles te bestellen.
  • Telefoon: +31-(0)6-47888757
  • Leeftijdsverificatie dmv iDIN.
Beschrijving

Verduno is de meest noordelijke gemeente van het Barolo-gebied met bodems die zijn gevormd tussen het Tortonian en het Messinian geologische tijdperk. Op korte afstanden in de wijngaarden vindt u land dat toegeschreven kan worden aan verschillende geologische formaties, zelfs als de meest voorkomende de gelamineerde fossiele mergel van Sant'Agata (Monvigliero) en de Cassano Spinola-formatie (Neirane, Boscatto en een deel van Rocche Olmo) zijn. Dit zijn kalkrijke bodems met een uitgebalanceerde aanwezigheid van klei, zand en slib die zorgen voor een goede waterretentie.

Barolo Acclivi is de beste weergave van het volledige potentieel van het hele grondgebied van Verduno. Alleen geproduceerd in jaren waarin de kwaliteit het toelaat, van een strenge selectie van druiven van de beste en oudste wijngaarden in Verduno (Monvigliero, Neirane, Rocche dell'Olmo en Boscatto). De keuze van de wijnstokken en de uiteindelijke melange hangt af van de kenmerken van het oogstjaar. 

De oogst gebeurt met de hand om de kwaliteit van de druiven te behouden en om, indien nodig, een selectie van de druiven door te voeren. De trossen worden ontsteeld en de most wordt door de zwaartekracht naar open Franse eikenhouten vaten gebracht waar de alcoholische gisting plaatsvindt. Tijdens de maceratie wordt dagelijks delicaat over gepompt en ponsen uitgevoerd. Temperatuurregeling wordt gebruikt om te hoge temperaturen te voorkomen.

Malolactische gisting vindt plaats in grote Franse eikenhouten vaten, gevolgd door rijping gedurende een periode van 20 tot 33 maanden, afhankelijk van het oogstjaar. Na het bottelen, normaal gesproken uitgevoerd in de zomer zonder klaring of filtering, rust de wijn minstens 9 maanden in de kelder voordat hij op de markt wordt gebracht.

Lekker bij: uitgebreide vlees- en wildgerechten, op truffel gebaseerde gerechten, oude kazen

Land van herkomst Italië
Gebied Piëmonte
Producent Comm. G.B. Burlotto
Druif Nebbiolo
Kleur Rood
% 14,5 % vol.
Hout gehad Ja
Biologisch
Inhoud 0,75L